Les vacances ja són aquí, prepara bé la càmera

Després d'aquest trimestre tan llarg, per fi arriben les vacances. Probablement faràs moltíssimes fotos. Avui no et vull parlar de com fer aquestes fotos, vull parlar-te de com il·lustrar la història de les teves vacances.

img_7997

 

Seguint una mica la línia del post anterior:  “Què fer amb tanta foto”, avui et porto com gestionar les fotografies que fem durant les vacances.

Una de les parts més importants i òbvies és preparar la càmera. Sé que molts aprofiteu les vacances per treure-la de la funda. Si només utilitzes el mòbil, dóna-li una ullada que també et serviran.

Abans de marxar, revisem bé que:

 

  • Les bateries estiguin carregades. És la típica, treure la càmera de la funda, i que no tingui bateria. I endur-nos el carregador!
  • Revisar la capacitat de la targeta, fa molta ràbia, adonar-te quan estàs en plenes vacances que no tens més capacitat a la targeta o al mòbil. Així que buidem targeta, i ens l’enduem buida per no tenir problemes de capacitats.
  • Si ens enduem trípodes o complements tenir-los localitzats, no sigui que no els trobem el dia de marxar.
  • Desactiva el modo ràfaga, Aquella opció que et parem fer 4-5 en 2 segons. Reduiràs una barbaritat les fotos.
 

Ara que ho tenim tot a punt, ja podem marxar de vacances!

 

Et vull donar alguns tips, per no parar boig quan vulguis fer la selecció de les teves millors fotos o quan vulguis muntar un àlbum. Aquests mals de cap s’eviten al moment de fer la foto.
Abans de passar a enumerar-te-les vull que et gravis aquesta frase a la ment. Pensa abans de fer la foto i no faràs fotos per fer.

 

 

img_0355

Tingues al cap que vols explicar una història, no facis fotos a la babalà, per fer-ho pensa com voldràs que s’expliqui aquesta història. Jo t’aconsello que l’expliquis com si expliquessis un conte.

 

 

  • Farem fotos generals, que ens ubiquin. Per saber on ens trobem. Fotografies panoràmiques on podrem apreciar tot el poble, el càmping, o el lloc on anem de vacances. (presentem el lloc)
  • Presentem l’espai principal. Farem fotos de l’hotel, casa on passarem les vacances. Però l’edifici des de l’exterior ()
  • La presentació dels personatges: Amb qui compartim les vacances? Els nostres fills, els amics, la mascota?
  • Els detalls són els que més ens connecten amb l’experiència i són els que més ràpid oblidem. Quan fullegem un àlbum de fa temps, i veiem un detall molt concret… ostres és veritat que hi havia… i pam! Ho revivim. Detalls com: la mascota de l’hotel, de l’habitació, detalls que ens cridin l’atenció.
  • Els llocs que anem a fer excursions, si visitem un museu. Farem les fotografies més representatives d’aquell lloc, com si expliquéssim una petita història dins de la història. Una fotografia general per ubicar, una de més a prop, presentació de personatges i detalls que ens connectin.
 

I el què per mi és la part més important, observar, sense estar pendent de la càmera. Tan important és immortalitzar el moment, com viure’l i gaudir-lo. Fem fotos de la posta de sol, però tinguem un moment per observar-la i assaborir-la sense estar pendents de la càmera.

 

Això si, quan arribis a casa passa les fotos a l’ordinador i fes-ne la selecció tal com t’explico en aquest post.

 

I ara ben focalitzat de com has de fer les fotos et desitjo unes molt bones vacances! M’expliques si t’ha sigut útil aquest post?

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.